Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Hamza YALÇİN, Avrupa Birliği COST (European Cooperation in Science and Technology) projelerinden CA20135 numaralı “Improving biomedical research by automated behaviour monitoring in the animal home-cage (TEATIME)” projesinde çalışma grubu (working group-WG) 3’te yer almıştır.
Projenin amacı, 1) fare davranışı, laboratuvar hayvanı bilimi ve veri bilimi uzmanlarını birleştirerek otomatik ev kafesi izleme (home-cage monitoring-HCM) teknolojileri geliştiren ve kullanan Avrupa kuruluşlarını bir araya getirmek, 2) bu teknolojilerin potansiyelini eleştirel ve şeffaf bir şekilde değerlendirmek, 3) kullanıcı kılavuzları geliştirmek, standart işletim prosedürleri ve büyük verilerin analizi de dahil olmak üzere daha fazla teknolojik gelişme için ihtiyaçları belirlemektir.
Araştırmacımız WG 3 bağlamında, “Development of new technologies, analysis tools and databases” başlığı altında R ve Python dilleriyle Makine Öğrenmesi ve Yapay Sinir Ağları algoritmaları üzerinde çalışmak suretiyle projeye destek verecektir.

Link: https://www.cost.eu/actions/CA20135/#tabs+Name:Description