Haber Bülteni
Yer: Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Tarih: 14.12. 2017

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail DEMİRKOL Ziraat Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu.
ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol ve Şutso Kayyum Üyesi Hasan Hayırlı Harran Üniversitesi  Sürdürülebilir Tarım Kulübü öğrencileri ile Ziraat fakültesinde bir araya geldi.  “Ziraat fakültesi öğrencilerinin kendi arazilerinde üretim yapmaları  dahil,  uygulamalı tarım  eğitimi konusundaki çaba ve gayretlerini takdirle karşıladığını belireten İsmail Demirkol,  “öğrencilerimizin bununla yetinmeyerek girişimci, yatırımcı ve yenilikçi  çalışmalar da yapmalarını” istedi. Oda olarak bu konuda öğrencilere her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

İsmail DEMİRKOL, ŞUTSO olarak öğrencilerimizi bu konuda teşvik etmek için Sürdürülebilir tarım kulübüne 102 ekran bir televizyon seti hediye ettiklerini belirtti. ŞUTSO Kayyum heyeti üyesi Hasan HAYIRLI ise kendisin çiftçilikte yaptığını ve bundan sonra Ziraat fakültesi ve Ziraat fakültesi öğrencilerinden daha fazla yararlanmak istediklerini ifade etti.

Ziraat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep GÜNDOĞAN,  ŞUTSO Başkanı İsmail DEMİRKOL’un  fakültemizi ziyareti ve öğrencilerimizle buluşmasından hasseten gurur duyduğunu, bunun Urfanın üniversitesine ve fakültesine sahip çıkmanın bir göstergesi olması bakımından da çok önemli olduğunu belirtti. Dekan Prof. Dr. Recep GÜNDOĞAN, marifetin iltifata tabi olduğunu dolayısıyla bundan sonra Fakültemiz hocaları ve öğrencilerinin daha büyük şevk ve heyecanla çalışacaklarını ifade ederek; Tarımın gençlerle yükseleceğini, Ülke tarımının kurtuluşunun en az bir milyon ziraat mühendisi, tarım meslek yüksek okulu ve tarım meslek lisesi mezunu profesyonel tarım eğitimi almış işgücüne ihtiyaç olduğunu ilave etti. Bu nedenle çalıları, doğayı ve çevreyi seven kabiliyetli gençleri ziraat fakültelerine beklediklerini, iyi yetişmiş tarımcıların işsizlik sorunu yaşamayacaklarını ilave etti.  Ziyarete, Ziraat fakültesi öğretim üyleri,  Döner sermaye müdürü Prof. Dr. İzzet AÇAR, Tarımsal Eğitim, Yayım ve Yatırım Danışmanlık Ofisi koordinatörü Prof. Dr. Sadettin GÜRSÖZ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sabri YURTSEVEN, Doç. Dr. Cenap CEVHERİ ve Fakülte Sekreteri Servet SARI da katıldı.

Ziyaret Ziraat Fakültesi Prof.Dr. Recep GÜNDOĞAN’ın misafirlere Ziraat Fakültesi ürünü  Zeytin yağı takdimi ile sona erdi.