Haber Bülteni
Yer: Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Tarih: 09.12.2017
                                                                                                                            
Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlemiş olduğu “Herşey Çocuklar İçin” etkinliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü Çocuk Evleri’nden gelen çok kıymetli misafirlerini ağırladı. Ziraat Fakültesi Dekanlığı Hüseyin Apan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Recep GÜNDOĞAN,  Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Şube Müdürü Sayın Mehmet KARATAŞ ve İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Çalışanları, Tarım Ekonomisi Bölümü hocalarından Yrd. Doç.
Dr. Remziye ÖZEL, Doç. Dr. Tamer IŞGIN ve Öğr. Gör. Gönül SEVİNÇ, Arş. Gör. Muhammet Ali PALAPIÇAK, Zootekni Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayfer BOZKURT KİRAZ ve Tarım Ekonomisi Bölümü  öğrencileri katıldı.
 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep GÜNDOĞAN etkinlikte yaptığı konuşmada çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğimizi inşa edecek olan en önemli değerlerimiz olduğunu ifade etti. Küçük misafirlerimizi de gelecekte üniversitelerden mezun eğitimli bireyler olarak mühendislik, tıp, sanat vb. alanlarda başarılarını sergileyen kişiler olarak görmeyi temenni ettiği konuşmasında bu anlamlı buluşma için Tarım Ekonomisi Bölümü hocaları ve öğrencilerine, davetimizi kabul ettikleri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Şube Müdürü Sayın Mehmet KARATAŞ da çocukların üniversiteli gençlerle üniversite ortamında buluşmasının oldukça anlamlı ve faydalı olduğunu ifade ederek bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Yapılan etkinlikte fakülte öğrencileri çocuklarla birlikte eğlenceli saatler geçirdi. Tarım Ekonomisi öğrencileri misafirleri için hazırlamış olduğu “Çevre ve Doğa” konulu tiyatrolarını sergiledi. Tiyatroda çocuklara doğal çevrenin, yeşil alanların önemi hakkında vurgu yapıldı. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu küçük el becerileri etkinliği gerçekleştirildi. Yine öğrencilerimizin kendi elleriyle hazırlamış oldukları çocuklara özgü yiyecekler ikram edildi. Yemekten sonra Tarla Bitkileri Bölümünden değerli hocamız Doç. Dr. Abdulhabip ÖZEL eşliğinde fakültemizin eğitim uygulama alanlarında bulunan bitkiler tanıtıldı. Ardından Osmanbey Yerleşkesini tanıtmak amacıyla gezinti gerçekleştirildi.
 
Etkinlikten sonra,  minik misafirlerimiz küçük hediyeleri takdim edildikten sonra bir daha buluşmak dileğiyle uğurlandı.