Türkiye'nin En İyi Bitki ve Tarım Bilimi Üniversitelerini Görmek İçin Tıklayınız.
Bitki Bilimi ve Agronomisi için üniversite sıralaması, 2014 yılından bu yana bilimsel katkılar konusunda güvenilir veriler sağlayan bilgisayar bilimleri araştırmalarının önde gelen platformlarından biri olan Research.com tarafından en iyi Bitki Bilimi ve Agronomi üniversitesi hangisi sorusuna cevap vermek amacıyla geliştirilmiştir. 

Üniversitelerin sıralaması, 6 Aralık 2021'de derlenen h-endeksi ve bibliyometrik göstergelere dayanmaktadır. Sıralama süreci, Google Scholar ve Microsoft Academic Graph'tan 166.880 araştırmacı profilinin ayrıntılı bir incelemesini içermektedir. Bitki Bilimi ve Tarım Bilimi disiplini için 2.575'in üzerinde profil incelenmiştir. 594'ten fazla kurum ve bağlantıdan bilim insaları analiz edilerek listeler oluşturulmuştur. 

Sıralamadaki konum, bilim camiasına sunulan bu türden en belirgin ve köklü bibliyometrik veri tabanı olan Microsoft Academic Graph'tan derlenen verileri kullanan her bir bilim insanının h-endeksini temel almaktadır. Araştırma sürecimizin ayrıntılı bir tanımını metodoloji sayfasından bulabilirsiniz.

Orjinal kaynak için tıklayınız.